søndag den 4. december 2011

Jesusfundamentalisten vrøvler om bibelsk ægteskab

Af Katrine Winkel Holm

Jeg er ”Jesusfundamentalist” og derfor tilhænger af et vielsesritual for homoseksuelle. Sådan omtrent lød det fra Kathrine Lilleør i DR 2’s program ”Debatten” i sidste uge, hvor kirkeminister Manu Sareens (R) forsøg på at pådutte folkekirken et vielsesritual for homoseksuelle var til diskussion.

Og hun fortsatte docerende: ”Man skal helt tilbage til Det Gamle Testamente for at få et eller andet frem om mænd og kvinder. Man skal helt tilbage til skabelsesberetningen for at komme ind i alt det der med ægteskabet.”


Det er noget af en nyhed. Ser man bort fra Lilleørs hjemmestrikkede (i øvrigt markionitiske) afskrivning af Det Gamle Testamente, er der særligt én ting, der springer i øjnene: ”Jesusfundamentalisten” aner åbenbart ikke, hvad Jesus har sagt.

Det er nemlig et Jesusord, der er helt afgørende i ægteskabets teologihistorie: ”Har I ikke læst, at Skaberen fra begyndelsen skabte dem som mand og kvinde og sagde: Derfor skal en mand forlade sin far og mor og holde sig til sin hustru, og de to skal blive ét kød.” (Matt. 19, 5 og Mark. 10, 8).

Her overtager Jesus Det Gamle Testamentes syn på ægteskabet som indstiftet af Gud. En tanke, der går igen i vores bekendelsesskrifter (Den Augsburgske Bekendelse, artikel 23), og som citeres udtrykkeligt i det vielsesritual, som man skulle tro Kathrine Lilleør var bare en lille bitte smule fortrolig med.

ENHVER ”Jesusfundamentalist” – en misvisende betegnelse i øvrigt – burde derfor sige klart nej til et homovielsesritual i folkekirken, fordi det udnævner noget til ægteskab, som ikke er det ifølge Det Nye Testamente.

Der skal meget til at ryste mig, men Lilleørs misinformering af offentligheden om helt basale teologiske ting ryster mig faktisk.

Til dem, der ønsker at finde ud af, hvad der er teologisk op og nej på denne sag, bliver man nødt til at sige det, så det ikke kan misforstås: Kathrine Lilleør taler direkte usandt om Jesu syn på ægteskabet.

Ingen kommentarer:

Send en kommentar