lørdag den 17. marts 2012

Kønsneutral kaoskurs

Af Erik Bjerager
Leder i Kristeligt Dagblad, 16. marts 2012

I denne uge fremsatte regeringen sit kontro-versielle forslag om at gøre dansk ægteskabslovgivning kønsneutral. Forslaget er så dårligt forberedt, at det i bemærkningerne til det understreges, at loven først kan få fuld retsvirkning, når man har fået undersøgt de mange konsekvenser, der følger af en kønsneutral ægteskabslovgivning.

En ansvarlig regering ville undersøge følgerne af en ny lov, inden den vedtages. Ikke bagefter. Men regeringen og ikke mindst kirkeministeren har lovet, at bøsser og lesbiske kan blive gift i kirken til sommer, så derfor sjaskes forslaget igennem Folketinget.
Regeringsgrundlaget for S-SF-R-regeringen rummer et helt afsnit om bedre lovkvalitet. Det lovforberedende arbejde skal være grundigt, så nye love gennemarbejdes, og følgerne belyses, inden de vedtages. Det er et smukt princip, som regeringen altså ikke har tænkt sig at følge.

Derudover er der mindst tre grunde til, at forslaget ikke bør blive vedtaget.

For det første: Et kønsneutralt ægteskab er en politisk opfindelse uden rod i historien, kulturen eller teologien. Alle leksika og ordbøger beskriver ægteskabet som et forhold mellem mand og kvinde. Det har i alle kulturer og i alle religioner altid været sådan. Man kan ikke ved en politisk beslutning i Folketinget sætte den fælles historie, kultur eller natur ud af kraft....

Læs mere her...

Ingen kommentarer:

Tilføj en kommentar