onsdag den 14. marts 2012

Københavns biskop - en tvivlsom rådgiver med mere magt end paven

Af Carsten Breengaard

Kronik i Kristeligt Dagblad, 14. marts 2012

DA JEG FOR NYLIG BESØGTE det berømte Bon Marché i Paris, meldte der sig noget i min erindring. Bon Marché er et vidunder i kulinarisk overdådighed. Nogle ville kalde det frås.

At karakterisere vidunderlig overdådighed som frås fik for nogle år siden en række førende franske kokke til at henvende sig til paven for at bede om, at ”fråseri” blev taget ud af den katolske kirkes synderegister. Svaret blev givet af en kardinal: Noget sådant kan selv en pave ikke!

Den 23. februar 2012 vil formodentlig indskrive sig i kirkehistorien. Som et lavpunkt. Dansk Folkepartis Christian Langballe havde kaldt kirkeministeren i samråd om det væsentligste spørgsmål i debatten om ægtevielse af enskønnede. Nemlig forholdet mellem ministerens lighedsdrømme og Grundlovens ord om, at folkekirken er et konkret eksisterende trossamfund med lange historiske rødder og desuden forpligtet på bestemte normgivende skrifter.

Ministerens svar bestod i en alenlang oplæsning af et medbragt papir. En oplæsning, hvis betoninger ikke just vidnede om fortrolighed med teksten. Som om nogen blot havde stukket ham papiret i hånden på vej til mødet; og som i øvrigt havde forsømt at oplyse ham om udtalen af navnet Melanchton. ....

Læs mere her...

Ingen kommentarer:

Tilføj en kommentar